Ondernemerschap, start je eigen bedrijf!

Wat te doen als u een eigen bedrijf wilt starten? Idee, ondernemingsplan, rechtsvorm, financiering, merkbescherming, verzekering, notariële benoemingen, contracten, enz. zijn enkele van de kernwoorden op weg naar de oprichting van een bedrijf. Voor veel oprichters is het oprichten van een eigen bedrijf zeker niet makkelijk. Daarom zijn deze belangrijke stappen handig om door te lezen om zodoende een bedrijf op te zetten.
 

Als u direct met uw bedrijf wilt beginnen, is het slim om eerst te starten met de planningsfase:

De planningsfase

Voordat u uw bedrijf officieel heeft gevonden, staat de planningsfase op de agenda. Volgens de KfW Start-up Monitor is de gemiddelde voorbereidingstijd zeven maanden vanaf het idee tot de daadwerkelijke start van het bedrijf. Maar 50% van alle oprichters is hier in drie maanden klaar mee als ze hun bedrijf willen starten. Natuurlijk spelen veel oprichters ook met het idee om voor langere tijd een bedrijf op te richten. Dit blijkt ook uit de intensieve voorbereiding van de oprichting van een bedrijf, met inbegrip van de optimalisatie van het idee, het ondernemingsplan en de administratieve procedures. Gemiddeld duurt dit 2,5 maanden, waarbij meer dan 50% van de oprichters minder dan een maand nodig heeft.
 

Onze tip: Neem de tijd en let goed op een geldig businessmodel. Daarna volgt de gedetailleerde uitwerking van uw businessplan, dat de basis vormt voor een succesvolle bedrijf stichting. Besteed bijzondere aandacht aan een financieel plan dat zo realistisch mogelijk is. Het zal u laten zien hoeveel kapitaal er nodig is en of uw geplande bedrijf de moeite waard is.
 

Hoofd- of nevenberoep?

De stap naar zelfstandig ondernemerschap is voor veel oprichters een groot risico. Dit is de reden waarom veel oprichters van een nieuw bedrijf in eerste instantie een parttime zelfstandige activiteit uitproberen. Of u nu een bedrijf als nevenactiviteit hebt opgericht of direct fulltime begint, doet er echter niet toe of u een bedrijf hebt opgericht of dat u direct fulltime aan de slag gaat, het is niet van belang voor de basisvereisten voor het oprichten van een bedrijf. Er zijn echter een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het opzetten van een eigen bedrijf op deeltijdbasis.
 

Controleer de handelsmerken en bescherm ze indien nodig.

Veel oprichters betreden bij de oprichting van een bedrijf een nieuw terrein met juridische vragen. Deze zijn echter van groot belang bij de oprichting van een bedrijf en mogen niet worden verwaarloosd. Het bedrijf moet immers op een geschikt internetadres worden gevonden. De bedrijfsnaam moet duidelijk en ondubbelzinnig zijn. Een merkbescherming voor de producten en diensten waarborgt de positie in de competitie. U moet echter niet vergeten dat deze onderwerpen geen eenrichtingsverkeer zijn.
 

Als u een bedrijf hebt gevonden, moet u er ook op letten dat u geen inbreuk maakt op bestaande intellectuele eigendomsrechten. Meer informatie vindt u in het hoofdstuk over industriële eigendomsrechten. Wanneer u een bedrijf opricht, gaat het ook om het vermijden van risico’s – privé en commercieel – voor zelfstandigen. Voor veel risico’s, die u niet kunt beïnvloeden, zijn er verzekeringen, zodat de financiële effecten niet betekenen dat de onafhankelijkheid al vroeg ten einde is.
 

Wat de persoonlijke risico’s betreft, kunt u in de eerste drie maanden na de oprichting beslissen of u een wettelijke of particuliere ziektekostenverzekering wilt afsluiten. In de regel is het zinvol om eerst de kosten en baten van een particuliere ziektekostenverzekering te vergelijken om het beste tarief te vergelijken met dat van de wettelijke ziektekostenverzekering. Laat een gratis en niet-bindende PKV-vergelijking voor u opstellen.
 

local_offerevent_note August 26, 2019

account_box Internetbureau


local_offer